Concertagenda

Jeugd

Joost van Belzen werd op 16 augustus 1988 geboren in het Zeeuwse dorp Krabbendijke. Al op jonge leeftijd bleek dat Joost een grote liefde had voor het orgel. Zodoende ontving hij al op 7-jarige leeftijd zijn eerste orgellessen van Cees van der Hart.

Rond 12-jarige leeftijd werkte Joost mee aan samenzangavonden en begeleidde hij diverse koren op het orgel. Ook werd hij op die leeftijd benoemd tot kerkorganist in Kruiningen. Op 15-jarige leeftijd werd Kees van Eersel zijn orgelmeester.

Werkzaamheden

Joost is als organist en pianist werkzaam bij verschillende koren, zoals het Hollands Jongerenkoor en het Urker mannenkoor Soli Deo Gloria. Als dirigent is hij ondertussen ook werkzaam bij verschillende koren, onder andere bij ons koor, maar ook bij mannenkoor Elim en Grace Ladies Choir.

Joost is tegelijkertijd ook nog werkzaam op het Gomarus te Gorinchem als muziekdocent en werkt voor uitgeverijen zoals, Interclassic Music en W&B.

Samenwerking

Joost werkt veel samen met Peter Wildeman en Mark Brandwijk. Met Peter Wildeman vormt hij het duo ‘4-handen’. In maart 2008 is hun eerste CD opgenomen en in juli 2009 heeft het duo voor het eerst samen een concert gegeven in de United States